tisdag 20 december 2011

Soppa, stubbe och julgodis!

Sista arlakvällen innan jul blev det en skön kombo till middag: jordärtskockssoppa med fänkål, tortillastubbar och till efterrätt ingefärskaramell med valnötter. Extra kul var det såklart att slumpa fram ett hemlagat godis såhär i juletider.

Maten fixade Anneli och jag i ett svisch (eller ja, nästan iallafall), Anneli fixade stubbar och jag vispade ihop soppan. Jordärtskockssoppa har vi lagat tidigare, fast med päron och hade positiva erfarenheter från det. Jordärtskockor är helt enkelt väldigt gott, (även om Arlamannen hävdar att man blir lite dålig i magen av det).
Det hela blev en len och lättäten middag som sköljdes ned med Riesling och belystes av juleljus. Mycket fint. Särskilt soppan blev vi kompis med, stubbarna gjorde inte lika stort intryck på oss.






















Anneli:

Soppa:

Stubbar:


Lena:

Soppa:

Stubbar:


Arlamannen:

Soppa:

Stubbar:


Mr Arla:

Soppa:

Stubbar:


Sen blev det alltså julgodis för hela slanten, förutom till arlamannen som är allergisk mot valnötter. Han fick istället sin favoritchoklad: marabous mjölkchoklad med rostade mandlar och havssalt, som i och för sig inte är så dum den heller. Och så blev det såklart glögg, både Arlamannens hemmagjorda och Systembolagets. Inte dumt. Sen fastnade jag och Anneli i mer eller mindre ljuva tonårsminnen, bland annat diskuterade vi två tonåringars tankeprocess när man medvetet missar bussen hem och får sova på uddevalla sjukhus. Så kan det vara. Men just det, ska säga något om julgodiset också! Ja det var faktiskt inte så dumt, iallafall inte om man gillar ingefära för det hade väl någon slags kryddigt sting i sig kan man säga. Så här tyckte vi om det.

Lena:

Anneli:

Arlamannen:


Det var allt från oss för denna gång. GOD JUL!

1 kommentar:

  1. Kul o följa era missions i arlas djungel :)
    Kram Olivia & God Jul!

    SvaraRadera